Kookworkshop Improvisatie: efficient koken zonder lijstjes of recepten

improvisatie-kookworkshop

Ooit thuis gekomen en geen zin om nog naar de winkel te gaan voor boodschappen? Vast wel! We zijn al gauw geneigd om te denken dat we wel iets moeten halen in de winkel om een maaltijd compleet te maken. Echter is het zo dat we eerder restanten die we nog hebben liggen in de ijskast of vriezer uiteindelijk weg gooien omdat ze zijn bedorven of verjaard. Niet alleen in de horeca wordt er schrikbarend veel weg gegooid maar even goed gebeurd dit thuis. Als we in onze ijskast kijken is er eigenlijk altijd wel iets wat we kunnen opmaken of gebruiken om een heerlijk en complete maaltijd te maken. Vaak genoeg kan dit ook in een relatief korte tijd en zonder recept.

Moederskeuken biedt een kookworkshop improvisatie aan om niet zo zeer te leren koken met restjes, maar vooral ook met meer creativiteit, en meer op gevoel en smaak. Leer meer over de producten die nog in je ijskast of vriezer liggen en hoe ze te combineren. Ontdek nieuwe ingedienten; er zijn natuurlijk veel meer soorten zetmeel dan aardappelen, pasta en rijst. Een pastasaus kan ook zonder tomaat of room. Verbreed je horizon en leer gevarieerder te koken en eten. Gevarieerd eten is overigens een essentieel onderdeel van gezond eten. Een van de voornaamste redenen waarom de westerse mens steeds dikker wordt en ongezonder eet is omdat er steeds minder variatie is te vinden in ons voedsel.

Bij binnenkomst krijgen mensen een welkomshapje en drankje, en als iedereen aanwezig is delen we de schorten uit en gaan we aan de slag. Op de werkbank liggen diverse producten mooi uitgestald; groente, vlees, vis, fruit en andere ingredienten. Echter zijn er geen menu’s of recepten die normaliter wel worden gebruikt voor een kookworkshop. Tijdens de kookworkshop improvisatie wordt er dus geimproviseerd! Gezamenlijk wordt er dan gekeken naar mogelijke combinaties die leiden tot een gerecht. Het kan mogelijk een 3 of 4 gangen menu worden of allemaal verschillende kleinere gerechten zoals tapas. Het wordt geheel besloten door de deelnemers in overleg met de chef. De chef begeleid de deelnemers en legt het een en ander uit over de verschillende ingredienten en de mogelijke combinaties er van. Gezamenlijk wordt er dan een heerlijke maaltijd gekookt die ook gezamenlijk zal worden opgegeten. De kookworkshop improvisatie duurt ca. 4 uur. Kosten: €69,50 p.p. inclusief drankjes. Schrijf je in via het formulier onder of de contact pagina of bel direct: 06-14189965

KOOKWORKSHOP IMPROVISATIE

dinsdag 5 april

dinsdag 3 mei

dinsdag 7 juni

dinsdag 5 juli

Tijd: 18:00-22:00 uur

Locatie: Dille & Kamille, Nieuwendijk 16, Amsterdam

    Your Name

    Your Email

    Telephone number

    Subject

    Your Message