kookworkshopsKookworkshop in Amsterdam

kookworkshops-amsterdam

Kookworkshops: of het nou binnen of buiten Amsterdam is voor een gezellig bedrijfsuitje of avondje uit met vrienden en familie, kookworkshops staan garant voor een leuke avond. Elke kookworkshop of kookles door Moederskeuken wordt op maat gemaakt en begeleid door een echte expert. Wij leren u niet alleen koken maar ook krijgt U achtergrond informatie over de producten waar u mee werkt. Samen leren koken met uw bedrijf of groep vrienden schept een culinaire band! Kookworkshops van Moederskeuken heeft een ruim assortiment aan kookworkshops voor zowel beginners en gevorderden. Tevens bieden wij individuele kookworkshops oftewel kookcursussen op individuele inschrijving of voor kleinere groepen. Zie de kookcursus pagina voor meer informatie. Hier onder staan een aantal mogelijkheden, maar er is altijd ruimte voor andere suggesties.

Kookworkshops (ook als kookcursus) voor beginners

Deze kookworkshops zijn zeer geschikt voor groepen zoals bedrijfsuitjes of vrijgezellenavonden. Met meerdere mensen in een groep houden we rekening met een brede smaak en een gematigde culinaire kennis van de deelnemers. Alle basis kooktechnieken worden kort maar bondig uitgelegd, maar de focus ligt op het samen koken en plezier hebben in het koken. Uiteraard kunnen de chefs meer specifieke culinaire vragen beantwoorden gedurende de kookles. In deze kookworkshop kan iedereen wel iets vinden wat ze aanspreekt of lekker vinden.
Italiaanse kookworkshop: In deze kookles maken we verse zelfgemaakte pasta’s en sauzen, antipasti’s , risotto’s en natuurlijk tiramisu!
Tapas kookworkshop: Een tour door de Spaanse keuken waar er 10-15 verschillende gerechten worden gemaakt.
Hollandse kookworkshop: Leer meer over de oer Hollandse keuken! Hier maken we verschillende gerechten met ‘vergeten groente’ en mooie streekproducten.
Aziatische kookworkshop: Ondek de Thaise, Chinese, Vietnamese en Koreaanse keuken met een 4 gangen menu waarbij elke gang uit een ander aziatisch land.
Amerikaanse kookworkshop: Nee, geen junkfood, maar eerlijke klassiekers uit verschillende streken in de VS: Clam Chowder, Jambalaya, Meatloaf, etc.
Improvisatie kookworkshop: geen recepten, geen menu’s, leer koken met wat je in huis hebt. Zeer creatieve workshop!
Voor meer informatie over kookworkshops voor bedrijven klik hier!

Kookworkshops (ook als kookcursus) voor de gevorderden

Voor gevorderden geven wij kookworkshops die echt de diepte ingaan. Naast de bekende basis kooktechnieken worden ook de producten uitgelicht. Deze kookworkshop is echt bedoeld voor de culinaire liefhebber die leergierig is en toe is aan een uitdaging!
Wild: Voor de liefhebbers van wild besteden we de hele cursus aan wild en alles wat daarbij past.
Vis: Koken met vis heeft veel mogelijkheden. Van oesters tot het fileren van een platvis; deze cursus is breed!
Sauzen & Soepen: Hoe trekt je de lekkerste bouillon of de sterkste fonds? Een must voor de serieuze kok!
Desserts: Desserts vragen vaak wat extra aandacht en kunnen ingewikkeld zijn. Hier alles over taarten en toetjes.
Klik hier voor onze kookstudio locaties!

Het verloop van een kookworkshop

Onze kookworkshops verlopen in het algemeen via het volgende programma. Natuurlijk zijn altijd veranderingen mogelijk, elke kookworkshop verloopt via de wensen van de klant. Onze kookworkshops duren ongeveer 4 uur. Dit betekent dat een kookworkshop door Moederskeuken garant staat voor een heerlijk avondje uit. Daarnaast vinden onze kookworkshops plaats in de betere kookstudio’s van Amsterdam. Bezoek de pagina over onze kookstudio’s voor meer informatie over de lokaties in Amsterdam waar onze kookworkshops gegeven worden. Bij binnenkomst krijgen de deelnemers een welkomstdrankje en een klein hapje om te aklimatiseren. Zodra iedereen binnen is en klaar is om te beginnen worden er schorten en menu’s uitgedeeld. Vervolgens geeft de chef kok een introductie waarin het programma van de avond wordt uitgelegd. Na de introductie kan het echte werk beginnen. In kookworkshops voor beginners wordt er begonnen met het aanleren van een aantal vaardigheden. Zo leer je snijtechnieken, het gebruik van kook apparatuur en worden kooktechnieken als bakken, braden en pocheren doorgenomen. De kookworkshops voor gevorderden beginnen met eenzelfde introductie maar daarin zal het niveau hoger liggen. Daarna volgt een toelichting over de producten die in de kookworkshop worden gebruikt. Dit is natuurlijk afhankelijk van het menu wat er klaargemaakt wordt. Ook de oorsprong van de gerechten die bereid gaan worden wordt behandeld.

Vervolgens wordt de groep in kleine groepjes verdeeld zodat je met twee of drie deelnemers bezig kunt met het klaarmaken van een of meerdere lekkere gerechten. Dit natuurlijk onder de begeleiding van de professionele chef kok. Het is natuurlijk de bedoeling dat de groep gezamenlijk lekker kan eten. Om dat te bereiken wordt gewerkt volgens het mise en place principe. Dit betekent dat de groepjes de voorbereidingen treffen die er voor zorgen dat iedereen aan het eind samen lekker kan gaan eten. Timing is hierin natuurlijk erg belangrijk. En dat is dan ook waar de chef kok tijdens de workshop goed op zal letten. Onder het bereiden van de maaltijd kunnen de deelnemers natuurlijk een lekker glaasje drinken. Tijdens het eten is er binnen onze kookworkshops ook de mogelijkheid om een wijnarrangement te kiezen. Met dit arrangement zorgt de chef kok voor een lekker glas wijn dat precies bij elke gang past. Wil je meer informatie over een kookworkshop in Amsterdam door Moederskeuken neem dan contact op via de contact pagina.

KOSTEN: De kosten voor een kookworkshop vanaf 10 personen zijn €65 p.p. (ex.BTW). Een basis drankarrangement is €15 p.p. (inclusief wijn, bier, fris, koffie en thee) voor een maximaal 4 uur durende kookworkshop. Bij groepen groter dan 25 personen kunnen wij korting aanbieden. Natuurlijk kunt u ons ook geheel vrijblijvend mailen voor een specifieke offerte.

Voorwaarden: Wij hanteren dezelfde voorwaarden voor het annuleren van een boeking als die staan opgesteld in de Uniforme Voorwaarden Horeca:
9.4.2 Wanneer een reservering is gemaakt voor een groep dan geldt voor annulering van die reservering het navolgende.
a. Bij annulering meer dan 6 maanden voor het tijdstip waarop krachtens de desbetreffende horecaovereenkomst de eerste horecadienst zou moeten worden verleend is de klant niet gehouden enige vergoeding aan het horecabedrijf te betalen.
b. Bij annulering meer dan 3 maanden voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 10% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen. c. Bij annulering meer dan 2 maanden voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 15% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen. d. Bij annulering meer dan 1 maand voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 35% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen.
e. Bij annulering meer dan 14 dagen voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 60% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen. f. Bij annulering meer dan 7 dagen voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 85% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen.
g. Bij annulering 7 dagen of minder voor bedoeld tijdstip is de klant gehouden 100% van de reserveringswaarde aan het horecabedrijf te betalen.
De volledige voorwaarden staan in dit PDf document: Univorme Horeca Voorwaarden