Winterse Smaken

Winterse Smaken: Konijn met Groente en Honing

konijnmethoning

Echt passend voor het winterweer is een heerlijke stoofschotel. Probeer eens wat anders dan de bekende bief en lamsstoof potjes. Konijn is een zeer smakelijke variant waar van alles mee te maken is.
Voorverwarm de oven op 200 C. In een creusetpan of ovenschaal met deksel braad de stukken konijn aan op het vuur in de boter en honing tot ze rondom bruin zijn. Bestrooi ze met zout en peper en haal ze uit de schaal. Giet de azijn in de schaal en schraap de aanbaksels los en houd de schaal op het vuur tot het vocht verdampt is. Leg de konijn terug samen met de groente en dragon, voeg een glas water of witte wijn toe, sluit de schaal en zet hem in de oven. Stoof alles in ±45 min gaar, en dien op.
—————————————————————————————————-

Voor 4 personen

  • 80 g boter
  • 1 eetlepel honing
  • 1 konijn in stukken (of 4 bouten)
  • 5 eetlepels wittewijnazijn
  • 4 wortelen
  • 4 meiknollen (of 1 koolrabi) in grove stukken gesneden
  • 100g doperwten
  • 100g sperziebonen
  • 2 takjes verse dragon, fijngehakt (zonder stem)
  • 1 ruim glas water (of witte wijn)
  • peper en zout